Bitcoin daytrader – vinst igen – denna gången live!

Jag har gjort något för mig ganska ovanligt. Jag har frångått en av mina regler att inte handla något som jag inte känner till bra eller testat en längre tid. Som sagt, jag brukar inte göra det men jag resonerar så här; Bitcoin är extremt känslostyrt och är det någonting som vi traders utnyttjar för att tjäna pengar så är det just känslor. Det är känslor som gör att saker och ting kan gå upp fort och ner lite lika fort. Det finns naturligtvis andra triggers men känslor är en viktig del i pusslet.

Bitcoin är extremt styrt av känslor och inte logik. Med det menar jag att det är svårt att kvantifiera triggers i Bitcoin vilket är något som man gör i andra markander som inte är lika länslostyrda. Iom att jag testade en av mina gamla trotjänare för någon vecka sedan i Bitcoin och såg att den fungerade utan att jag behövde ändra en enda parameter så kände jag mig lite på säkrare mark. Jag kan denna strategin och handlar den på många marknader och jag vet vad det är som får den att fungera. Och det som får den att fungera på andra marknader finns extremt mycket av i just Bitcoin. Så idag satte jag igång den live. Lite också för att jag tyckte det var roligt. Det är inga jättesummor för mitt konto heller om jag skulle vinna eller förlora så varför inte ha lite kul…  Jag hade tur idag, den första traden blev en vinnare. Den bokade in 300 USD på kontot.

Som sagt, det var ovanligt för att vara mig, Jag vet också att mina elever kommer att läxa upp mig iom att jag gör något helt annat än vad jag lär ut. Men så är det ibland, det är svårt att vara perfekt. Hur kul är det på en skala att trada Bitcoin då? Jag skulle sätta betyget 8 av 10 faktiskt. Är jäkligt glad att vi fått en ny marknad att handla terminer på. En marknad som dessutom är ett helt nytt tillgångsslag och som inte korrelerar med någonting annat just nu. Även om jag tycker det är alldeles för tidigt att redan börja handla Bitcointerminen så tror jag ända mycket på den i framtiden. Jag tror det kan bli en riktigt bra marknad att handla i.